Harmwein

Harmwein on Andreas ja Maria Harmin perheyritys Itävallan Niederösterreich:issa. Andreasin vanhempien viininvalmistuksen myötä Maria ja Andreas löysivät yhteisen intohimon, ja perustivat lopulta oman dynaamisen ja lupsakan viinitilan, missä he nyt elävät neljän lapsensa kanssa ja työskentelevät innokkaina. Vaikka työpäivät ovat pitkiä ja rankkoja, he eivät kadu päätöstään alkaa viininviljelijöiksi. Päinvastoin, he ovat onnellisia ja tyytyväisiä. "Olemme aika rentoja, ja luulemme, että viinirypäleet tuntevat tämän!"

Maria ja Andreas Harm

Andreasilla on monen vuoden kokemus luomuviljelystä, ja on konsultoinut montaa luomuviinin tuottajaa. Heillä on monta pientä viinitarhaa eri puolilla Wachauta ja Kremstalia, yhteensä 10ha, jotka he ovat valinneet tarkasti mm. maaperän, kaltevuuden ja ilmansuunnan mukaan. Tärkein rypäle, jota he viljelevät on Grüner Veltliner mutta tilaa on myös löydetty Rieslingille ja harvinaisemmalle Roter Veltlinerille.

Andreas And Son Sowing Green Manure
Lapset osallistuvat joskus jo viininviljelyyn silloin kuin eivät leiki viinitarhassa :) Tässä kylvetään viherlannoitetta uuteen viinitarhaan.

Luonnonmukainen viljely oli heidän elämäntyylilleen luonnollinen valinta, ja nyt viinitarhoja hoidetaan myös biodynaamisesti ja Demeter sertifiointi on aloitettu. He näkevät viinitarhat biosfääreinä, joita pitää suojata ja tueta. Siksi he ovat tehneet paljon työtä parantaakseen luonnon monimuotoisuutta viinitarhoissa ja niiden ympärillä. Tämän myötä he ovatkin huomanneet, että viinitarhoihin on saapunut takaisin paljon eläinlajeja, jopa uhanalainen mehiläissyöjälintu on palannut.

Hoehlgraben Harm

Marialla ja Andreasilla kävi tuuri kun he onnistuivat saamaan 500 vuotta vanhan historiallisesti kiinnostavan viinikellarin käyttöönsä muutama vuosi sitten. Sitä ei ollut käytetty alkuperäisessä merkityksessä yli sataan vuoteen. Kellarissa on vakiolämpötila 8 °C, mikä on ihanteellinen viinikellarille. Vuonna 2014 he valmistivat viiniä siellä ensimmäistä kertaa.

Minimalismi on avainsana viinikellarissa. Sadonkorjuun aikana valitaan hyvin tarkasti ainoastaan parhaat rypäleet, ja sen jälkeen seuraa “laissez-faire” kellarissa. Viini käy omilla alkuperäisillä hiivoillaan ja omalla ajallaan. Maria ja Andreas ovat vain "hengessä mukana". Käymisen aikana he ovat erittäin kärsivällisiä ja luottavat rypäleiden ja alkuperäishiivojen energiaan.

Viini saa olla pitkän aikaa sakan kanssa, mikä antaa viinille heille tyypillisen harm(oonisen) erityisluonteen. Viinit pullotetaan pääasiassa vasta vuoden kypsytysjakson jälkeen (säiliöissä tai puutynnyreissä).

Maria ja Anna gruner veltliner viinitarhassa
Tässä takana kasvaa Grüner Veltliner rypäleitä :)

 

Breikki Harmweinin viinitarhassa
Pieni breikki viinitarhassa.

Maria And Anna In Terassed Vinyard
Retkellä erittäin jyrkässä porrastetussa viinitarhassa.

Viinimaistelu Harmin puutarhassa
Viininmaistelua Harmien puutarhassa.

 

Kellerberg

 

Andreas Harm

Grüner Veltliner FIO 2016

Grüner Veltliner FIO 2016

Harmwein

Wachau, Itävalta

Qualitätswein

Grüner Veltliner 100%

Valkoviini Sopii vegaaneille Biodynaamiset menetelmät Vähäsulfiittinen

15,80 €(Sis. ALV 24%)

F.I.O. (four in one) tarkoittaa neljää eri biodynaamista viinitarhaa, missä tämän viinin rypäleet ovat kasvaneet. Neljä eri maaperää luovat ihanan kesäviinin, jota on helppo juoda missä ja milloin tahansa. Maussa Grüner Veltlinerille tyypillistä pippuria ja sitrusta sekä kvitteniä, mineraalisuutta ja kypsää omenaa. Ihanteellinen kevyiden aterioiden kumppani.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 11,7%

: 67 mg/l

: 6,0 g/l

: 1 g/l