Kontakt / Om oss

Företaget

The Green Hatch Oü

Postadress
Narva mnt.1
Tallinn 10502
NK.nr 109
Estonia

Business ID: 12119491
VAT number: EE101474797

www.theGreenHatch.com/estonia

Vi betjänar också på svenska, och om ni har vilka som helst frågor kan ni kontakta oss på info@luomuviinit.fi så ska vi försöka svara på dem.


The Green Hatch Team

Luomuviinit.fi är en vinbutik på nätet som upprätthålls av det finskägda estniska företaget The Green Hatch Oü. The Green Hatch fokuserar enbart på ekologiskt och biodynamiskt certifierade viner vilkas tillverkning är så naturlig och ren som möjlig.

TrilogiaVi väljer alla våra viner väldigt noga och ser till att endast de produkter vi anser vara av hög kvalitet och framställs så etiskt som möjligt kommer till vårt sortiment. Vi besöker också alla vingårdar själva och bekantar oss med personalen och produktionen där.

Vi vill inte sälja massproducerade homogeniska viner utan karaktär, utan vi vill fokusera på mindre producenter som är dedikerade till den ekologiska livsstilen och producerar omsorgsfullt kvalitetsviner som är äkta och rena och har sin egen personlighet. Det är också mycket viktigt för oss att man inte tillsätter några onödiga tillsatsämnen i vinet. Allra helst tillsätts ingenting, högst lite sulfiter för att försäkra vinets hållbarhet.

Biodiversitet i vingårdenVi koncentrerar oss alltmer på producenter som tar det extra steget och gör mera än bara vad den ekologiska certifieringen kräver - producenter som till exempel jobbar för att förbättra den biologiska mångfalden i och runtom vingården, som satsar på permakultur, eller som har något speciellt projekt på gång med mål att t.ex. hjälpa naturen eller hitta på renare metoder i vinproduktionen. Som exempel kan nämnas Castello di Tassarolo som odlar biodynamiskt och använder sig av hästar för att bruka jorden eller Aroa som har planerat hela sin byggnad så att man maximerar användningen av förnybar energi och minimerar den negativa påverkan på miljön.

Titouan and henryGenom att konsumera ekologiska produkter investerar vi inte bara i vår egen hälsa utan det handlar om mycket mera än så. Ekologiskt jordbruk förbättrar exempelvis den biologiska mångfalden och jordmånens hälsa samt bromsar upp klimatförändringen. Och eftersom man inte använder konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel som framställts med en mycket stor mängd energi, minskar man problem som till exempel vattendragens övergödning (t.ex. algblomning) eller giftiga doser av kemikalier som blir större ju högre upp i näringskedjan man kommer. Bekämpningsmedel som används i konventionell vinodling är dessutom mycket farliga för dem som arbetar på vingården och för folk som bor i närheten av den. Många allvarliga sjukdomar är kopplade just till de här giftiga ämnena. De här farliga ämnena används inte i ekologisk odling. Så när du köper ekologiska produkter stöder du i själva verket också miljöns, djurs och människors hälsa och välbefinnande.


Med Tassarolos familj i vingården
I Tassarolos vingård med Henry, Massimiliana och Ato.

MonastrellVi strävar till att välja våra viner från producenter som gör mycket arbete för att få bra kvalitet på druvorna och som manipulerar vinet så lite som möjligt under framställningen. Om druvorna är av god kvalitet behöver det dessutom inte fifflas något i källaren eftersom druvorna redan har alla de viktiga egenskaperna för att vinet ska bli bra. Det kräver en hel del arbete för att få druvor av god kvalitet. Rankorna och jorden måste skötas omsorgsfullt och när det väl är dags för skörden plockas och sorteras druvorna ofta för hand för att endast de bästa druvorna skall hamna i vinet. Skörden hålls också låg, vilket också bidrar till att druvorna har bättre kvalitet. Hårt arbete och mindre skörd syns naturligtvis i priset också, men vi tycker att det är värt det.

Vi säljer endast viner som vi själva också dricker, och många års intresse av matens renhet och äkthet samt ekologiskt producerade produkter har gjort att vi är ganska noggranna med vad vi sätter i munnen.

Vi lär oss mera hela tiden och vi jobbar ständigt med att hitta nya intressanta produkter till nätbutiken.

Vi önskar er alla jättevälkomna till vår butik!

Drick och njut! Det gör åtminstone vi :)

 

the Green Hatch teamet.

The Green Hatch Team

LUOMUVIINIT.fi fokuserar enbart på ekologiskt och biodynamiskt certifierade kvalitetsviner med personlighet vilkas tillverkning är så naturlig och ren som möjligt.

break

Företagets info

The Green Hatch Oü
Narva mnt.1
Tallinn 10502
NK.nr 109
Eesti

www.theGreenHatch.com

ViiniHullu