The Green Hatch

Hei!

Olemme The Green Hatch, joka keskittyy yksinomaan sertifioituihin luomu-, alku- ja biodynaamisiin viineihin, joiden koko tuotantoprosessi on niin luonnollinen ja puhdas kuin mahdollista.

Huolellinen valintaprosessimme varmistaa, että ainoastaan parhaat tuotteet päätyvät valikoimaamme. Tuotteet tulevat suoraan tuottajilta, joiden tuotantoon ja henkilökuntaan käymme itse paikan päällä tutustumassa. Teemme paljon duunia, esitämme lukemattomia kysymyksiä, kierrämme messuja ja viinitarhoja ja tapaamme lukuisia tuottajia, jotta varmistuisimme siitä, että te saatte parhaat mahdollisimmat viinit parhailta mahdollisimmilta tyypeiltä.

Kaikki meidän viinimme ovat vähintään luomusertifiotuja, mutta se ei meidän mielestämme ole ollenkaan tarpeeksi. Myös luomuviinin valmistuksessa saa käyttää niin paljon kaikenlaisia lisäaineita, jotka mm. muuttavat viinin ulkonäköä, koostumusta tai makua. Tosin luomusertifikaatti takaa, että suuri osa lisäaineista jää pois. Eli hyvä alku. Mutta koska viinin etikettiin ei tarvitse kirjoittaa mitä viini oikeastaan sisältää, ei luomumerkki pullossa ole tae siitä, että se olisi lisäaineeton luonnontuote. Siksi me haastattelemme tosi tarkkaan tuottajia ennen kuin päätämme jos viini täyttää kaikki meidän kriteerit. Mielellään viiniin ei lisätä mitään, korkeintaan hiukan sulfiitteja, jotta viinin säilyvyys taataan.

Emme halua myydä massoille tuotettuja homogeenisiä viinejä ilman persoonallisuutta, vaan haluamme keskittyä pienempiin tiloihin, joissa tehdään sydämellä laadukkaita, aitoja, puhtaita ja omaperäisiä viinejä.

Keskitymme tuottajiin, jotka pyrkivät yhä enemmän parantamaan luonnon monimuotoisuutta viinitarhoissa ja jotka panostavat permakulttuuriin. Meille on myös tärkeää, että tuottaja on mukava ja rehellinen tyyppi, johon voi luottaa, ja jonka kanssa synkkaa hyvin.

Kuluttamalla luomutuotteita emme ainoastaan panosta omaan terveyteemme, vaan siinä on kyse paljosta muustakin. Lunnonmukainen viljely edesauttaa esimerkiksi luonnon monimuotoisuutta ja maaperän terveyttä sekä hillitsee ilmanmuutosta. Jo sillä, että suurella energiamäärällä valmistetuttuja synteettisiä lannoitteita, rikkaruohomyrkkyjä ja hyönteismyrkkyjä ei käytetä, pienennämme ongelmia kuten vesistöjen ongelmallisen rehevöitymisen (esim leväkukinnat) ja myrkyllisten kemikaaliannosten kertymisen ravintoketjussa aina ylös ihmisiin ja muihin petoihin saakka. Tavanomaisessa viininviljelyssä käytetyt torjunta-aineet ovat myös hyvin vaarallisia viinitarhan työntekijöille ja viinitarhan läheisyydessä asuville ihmisille. Monet vaikeat sairaudet ovatkin linkitetty juuri näihin aineisiin. Luomuviljelyssä näitä pahoja aineita ei käytetä. Eli itse asiassa kun ostaa luomutuotteita, sitä samalla tukee ympäristön, eläimien ja ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Lue lisää luomuviiniviljelystä, sen hyvistä ja huonoista puolista täältä.

Me pyrimme valitsemaan viinimme tuottajilta jotka panostavat rypäleiden laatuun erittäin paljon, ja puuttuvat viininvalmistamossa viinin syntymiseen niin vähän kuin mahdollista. Jos rypäleet ovat hyvänlaatuisia, ei viiniä tarvitse manipuloida viininvalmistamossa, koska rypäleet omaavat kaikki tärkeät ominaisuudet hyvän viinin aikaansaamiseksi. Jotta rypäleistä tulisi hyvänlaatuisia, on viinitarhassa tehtävä paljon työtä. Köynnöksiä ja maaperää pitää hoitaa hvyin, ja kun rypäleet ovat valmiita ne yleensä poimitaan ja lajitellaan käsin, niin että ainoastaan parhaat rypäleet päätyvät viiniin. Sato pidetään myös pienenä, jolloin rypäleiden laatu on paljon parempi koska rypäleet ovat pienempiä, sisältävät vähemmän vettä ja maku on enemmän konsentroitunut. Kova työ ja pienemmät sadot näkyvät luonnollisesti hinnassa, mutta se on mielestämme sen arvoista.

Myymme ainoastaan viinejä, joita itse myös juomme, ja jo monta vuotta luomuun ja ruoan puhtauteen kiinnostuneina olemmekin aika tarkkoja siitä mitä suuhumme laitamme.

Laadukkaita sertifioituja luomuviinejä on päätynyt valikoimaamme jo paljon, ja lisää tulee koko ajan, pysykää kuulolla!

Juokaa ja nauttikaa! Niin ainakin me teemme :)

the Green Hatch team.


Tässä yrityksemme tietoja

The Green Hatch Oü
Peterburi tee 94h
Tallinn, 13816
Eesti

Kaupparekisterinumero (Viro): 12119491
ALV-tunnus Viro: EE101474797
ALV-tunnus Suomi: FI24229141

hello[att]luomuviinit.fi
info[att]thegreenhatch.com