Yhteystiedot/Meistä

Jos sinulla on kysymyksiä tai muuten vaan haluat kertoa meille jotain, voit lähettää meille sähköpostia: hello(ät)luomuviinit.fi

The Green Hatch Team

the Green Hatch

Luomuviinit.fi on laadukkaiden luomuviinien verkkokauppa, jota ylläpitää Suomalaisten omistama Virolainen yritys The Green Hatch Oü. the Green Hatch keskittyy yksinomaan sertifioituihin luomu- ja biodynaamisiin viineihin joiden koko tuotantoprosessi on niin luonnollinen ja puhdas kuin mahdollista.

Huolellinen valintaprosessi varmistaa, että ainoastaan parhaat tuotteet päätyvät valikoimaamme. Tuotteet tulevat suoraan tuottajilta joiden tuotantoon ja henkilökuntaan käymme itse paikan päällä tutustumassa.

TrilogiaEmme halua myydä massoille tuotettuja homogeenisiä viinejä ilman persoonallisuutta, vaan haluamme keskittyä pienempiin tiloihin joissa tehdään sydämellä laadukkaita, aitoja, puhtaita ja omaperäisiä viinejä. Meille on myös tärkeää, että viini on valmistettu luontoa kunnioittaen, ja ettei valmistusprosessissa ole käytetty mitään vieraita aineita. Mielellään viiniin ei lisätä mitään, korkeintaan hiukan sulfiitteja jotta viinin säilyvyys taataan.

Monimuotoisuus viinitarhassaKeskitymme nyt tuottajiin jotka pyrkivät yhä enemmän parantamaan luonnon monimuotoisuutta viinitarhoissa, panostavat permakulttuuriin ja joilla on joku erikonen projekti meneillään joka edesauttaa luontoa ja/tai viinin puhtautta vielä luomun lisäksi: esimerkkeinä Castello di Tassarolo, jotka viljelevät biodynaamisesti ja käyttävät työhevosia maan työstämiseen; Nuova Cappelletta, jonka tila toimii luonnonsuojelualueena minne vapautetaan villieläimiä joita on hoidettu loukkaantumisen jälkeen; tai Aroa joka on suunnitellut koko rakennuksensa niin, että mm. maksimoidaan uusiutuvan energian käyttö ja minimoidaan ympäristöhaitat.

Titouan ja HenryKuluttamalla luomutuotteita emme ainoastaan panosta omaan terveyteemme, vaan siinä on kyse paljosta muustakin. Lunnonmukainen viljely edesauttaa esimerkiksi luonnon monimuotoisuutta ja maaperän terveyttä sekä hillitsee ilmanmuutosta. Jo sillä, että suurella energiamäärällä valmistetuttuja synteettisiä lannoitteita, rikkaruohomyrkkyjä ja hyönteismyrkkyjä ei käytetä, pienennämme ongelmia kuten vesistöjen ongelmallisen rehevöitymisen (esim leväkukinnat) ja myrkyllisten kemikaaliannosten kertymisen ravintoketjussa aina ylös ihmisiin ja muihin petoihin saakka. Tavanomaisessa viininviljelyssä käytetyt torjunta-aineet ovat myös hyvin vaarallisia viinitarhan työntekijöille ja viinitarhan läheisyydessä asuville ihmisille. Monet vaikeat sairaudet ovatkin linkitetty juuri näihin aineisiin. Luomuviljelyssä näitä pahoja aineita ei käytetä. Eli itse asiassa kun ostaa luomutuotteita, sitä samalla tukee ympäristön, eläimien ja ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.


Tassarolon perheen kanssa viinitarhassa
Castello di Tassarolon perheen kanssa viinitarhassa.

MonastrellMe pyrimme valitsemaan viinimme tuottajilta jotka panostavat rypäleiden laatuun erittäin paljon, ja puuttuvat viininvalmistamossa viinin syntymiseen niin vähän kuin mahdollista. Jos rypäleet ovat hyvänlaatuisia, ei viiniä tarvitse manipuloida viininvalmistamossa, koska rypäleet omaavat kaikki tärkeät ominaisuudet hyvän viinin aikaansaamiseksi. Jotta rypäleistä tulisi hyvänlaatuisia, on viinitarhassa tehtävä paljon työtä. Köynnöksiä ja maaperää pitää hoitaa hvyin, ja kun rypäleet ovat valmiita ne yleensä poimitaan ja lajitellaan käsin, niin että ainoastaan parhaat rypäleet päätyvät viiniin. Sato pidetään myös pienenä jolloin rypäleiden laatu on paljon parempi koska rypäleet ovat pienempiä, sisältävät vähemmän vettä ja maku on enemmän konsentroitunut. Kova työ ja pienemmät sadot näkyvät luonnollisesti hinnassa, mutta se on mielestämme sen arvoista.

Myymme ainoastaan viinejä joita itse myös juomme, ja jo monta vuotta luomuun ja ruoan puhtauteen kiinnostuneina olemmekin aika tarkkoja siitä mitä suuhumme laitamme.

Laadukkaita sertifioituja luomuviinejä on päätynyt valikoimaamme jo paljon, ja lisää tulee koko ajan, pysykää kuulolla!

Juokaa ja nauttikaa! Niin ainakin me teemme :)

the Green Hatch team.

The Green Hatch Team