Viinin kuvaus
Viinintekijän kommentit
Kirsikan punainen väri jossa granaattiomenan sävyjä. Intensiivinen punaisen hedelmän tuoksu johon sekoittuu myös vaniljan, kookoksen ja lakritsan aromeita. Tasapainoinen viini jossa vaniljan, punaisen hedelmän ja lakritsan makuja.
Tuotanto
Rypäleet valitaan ensin tarkkaan ja sen jälkeen varret poistetaan ja rypäleet murskataan kevyesti. Maseraatio (kun kuoret ovat kosketuksissa viinin kanssa) kestää 15-20 päivää, jonka jälkeen tapahtuu malolaktinen käyminen (omenahapot muuttuvat pehmeämmiksi maitohapoiksi) terästankeissa (80%) ja tammitynnyreissä (20%).
Viiniä kypsennetään ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä 16 kuukautta, ja tämän jälkeen se kypsyy vielä vuoden pullossa.
Viinin käyttö
Tarjoilulämpötila: 18 °C
Koska juoda: nyt -> vuoden 2018 loppuun saakka
Ruokasuositukset: Liharuoat, kalaruoat, juustot, ruokaisat salaatit.
Vino de la Tierra de Castilla y León
Tämä viini on valmistettu Vino de la Tierra de Castilla y León laatuviiniluokituksen määräysten mukaan.
Castilla y León Luoteis-Espanjassa koostuu kahdesta erillisestä alueesta: Dueron vesistöalueesta ja Mesetan tasangosta.
Kaikki viinitilat jotka kuuluvat Castilla y León ryhmään omaavat rikkaat ja pitkät viininvalmistusperinteet. Perheissä on ajan myötä kulkenut laaja tuntemus viininvalmistuksesta, samalla kun modernit prosessit ja tekniset laitteet on otettu käyttöön.
Castilla y Leónin viineihin kohdistuu tiukka laadunvalvonta, joka kattaa kaikki viinintuotannon vaiheet. Testejä tehdään sekä sadosta että viininvalmistamossa ja ne tehdään ottamalla näytteitä joille tehdään kemiallisia sekä aistinvaraisisa analyysejä. Testit suorittavat arvostetut viinintekijät, jotka varmistavat, että vain parhaat viinit ansaitsevat laatumerkin, joka löytyy pullon takaa.
Laadunvalvonta, viinintekijöiden ammattitaito sekä edistyneet ja perinteiset tekniikat antavat viineistä erinomaisen kuvan. Castilla y Leónin viinejä on laaja valikoima: valkoviinejä, roseeviinejä, nuoria punaisia, makeita, puolimakeita sekä tammessa kypsytettyjä viinejä.
Luomun tarkastus ja sertifiointi
CAECyL on virallinen organisaatio joka valvoo luomutuotantoa Castilla y Leónissa, ja jolla on oikeudet tehdä tarkastuksia jotka on määritelty asetuksessa (EY) 2092/91. Heidän yksilöivä koodi, joka todistaa heidän valvontaviranomaisvaltuudet on ES-CL-AE.
Garmendia Viñedos y Bodega
Garmendia on alusta asti soveltanut luonnonmukaisia käytäntöjä, ja ympäristön kunnioittaminen sekä rypäleiden maksimaalinen laatu on aina ollut tärkeä osa heidän filosofiaansa. Tämä on johtanut luonnollisempiin viineihin joissa on varsin erotettava luonne. He kiinnittävät erityistä huomiota viinin tuotannon loppuosaan, ja he käyttävät uusinta teknologiaa koko tuotantoprosessin läpi, mutta kuitenkin perinteistä luopumatta.
Garmendia käyttää ainoastaan luomusertifioituja viinirypäleitä omalta viinitilaltaan joka ympäröi viininvalmistamoa. Viinitilan alue on vuodelta 1991 ja jakautuu 17 eri tonttiin. Näiden joukossa on myös alueita joille on istutettu viljaa ja muita kasveja kuten timjamia ja oliivipuita. Tämä tekee ekosysteemista ainutlaatuisen heidän alueellaan.
Lannoitus tehdään sekoittamalla orgaanista ainesta maahan. Viiniköynnöksiä hoidetaan käsin, ja jokainen kasvi typistetään erikseen kun vihreät versot alkavat tulla esiin.
Sadonkorjuu tehdään käsin heti kun rypäleet ovat saavuttaneet oikean kypsyysasteen. Tässä vaiheessa tehdään alustava karsinta: ainoastaan terveimmät ja kypsimmät tertut poimitaan. Toinen karsinta tehdään myös käsin sadonkorjuun jälkeen.
Garmendian tilalla viljellään useita rypälelajikkeita: Tinta País, Merlot ja Grenache punaviineille ja Verdejo sekä Viura valkoviineille.
Garmendia on saanut useita kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja viineistään.