Castello di Tassarolo

Castello di Tassarolon tilan filosofian ydin on kaiken elämän kunnioittaminen. Kunnioitetaan luontoa, ympäristöä, ihmisiä jotka työskentelevät tilalla, kasveja, puita, eläimiä, hyönteisiä ja tietenkin kaikkia jotka juovat heidän viinejään ja työskentelevät heidän kansssaan.Massimiliana _henry

HenryKunnioitus luontoa kohtaan syntyy kun kuuntelee sitä, ymmärtää sen voimien salaisuuden ja pyrkii työskentelemään sen lakien mukaan. Näin saa alkunsa biodynaaminen viljely, joka on vaihtoehto nykyaikaisille teollisille tuotantotavoille, jotka poistavat maasta sen elinvoiman ja elämän. Biodynaaminen viljely rikastuttaa maata, luo uutta elämää ja tuo terveyttä ja hyvinvointia. Ja juuri tämä on Castello di Tassarolon tärkein missio: tuoda hyvinvointia viljelemällä maata huolellisesti kunnioittaen samalla kuluttajaa.

Castello di Tassarolon viinitila sijaitsee Tassarolon kunnassa Piedmonten Gavi:ssa, jossa viininvalmistamoa ympäröi 20 hehtaarin viinitarhat joissa viljellään biodynaamisesti Cortese-, Barbera- sekä vähän Cabernet Sauvignon- rypäleitä.

Green _manure

Biodynaamisen viljelyn periaatteet pantiin tilalla alulle jo 1924, mutta vuonna 2006 maatila alkoi aktiivisesti kehittää biodynaamisia prosesseja, mikä käytännössä tarkoittaa, että viiniköynnöksiä pidetään terveinä käyttämällä viherlannoitetta, tilalla tehtyä kompostia sekä erilaisia biodynaamisia preparaatteja. Kun maaperä on terve, viiniköynnökset ovat paljon vahvempia ja ne tuottavat parasta laatua olevia rypäleitä.

Henry _titouan

Titouan-hevonen tekee nyt paljon tehtäviä joita hoitivat ennen mekaaniset laitteet. Titouan mahdollistaa hyvän humuksen muodostumisen koska maa ei murskaannu samalla tavalla kuin raskaita mekaanisia laitteita käytettäessä. Hevosilla on sitä paitsi myös hyvin läheinen suhde kasvielämään, ja jo ainoastaan niiden läsnäolo vaikuttaa myönteisesti viiniköynnöksiin. Hevosen lanta on myös oleellinen osa kompostin laatua ja tehokkuutta.

Hand _harvest

Tuottajalle on aina ollut ensisijaisen tärkeää, että viineissä on korkein aistinvarainen laatu, että ne ovat tehty ammattimaisesti, ja että niitä on ilo juoda. Koska tähän vaaditaan hyvänlaatuiset rypäleet, alettiin harjoitaa biodynaamisia viljelymenetelmiä. Kaikki viinien rypäleet tulevat heidän omista viinitarhoista jotka ympäröivät viininvalmistamoa, joten rypäleet saapuvat sinne parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Vastuullinen viininvalmistamossa on enologi Vincenzo Muni. Vincenzo katsoo olevansa ainoastaan luonnon avustaja. Valmistamossa yhdistyy biodynaaminen kulttuuri ja moderni teknologia, joka mahdollistaa parhaan mahdollisen viinin laadun. Sadonkorjuu tehdän käsin, ja mehu käy ruostumattomissa terästankeissa joissa lämpötila on kontrolloitu.

Tassarolo _crew

Tavanomaisessa viininvalmistuksessa lisätään viiniin sulfiitteja eri muodoissa tuotannon eri vaiheissa. Sulfiittien käyttö tuntui väärältä biodynaamisessa ja luonnonmukaisessa viinitarhassa, ja vuonna 2007 he alkoivat kehittää viiniensä valmistusprosessia niin, ettei niihin tarvitsisi lisätä sulfiitteja lainkaan. Monen kokeilun ja isojen riskien jälkeen oikea tapa tuottaa viinejä ilman lisättyjä sulfiitteja löytyi. Suuri osa Tassarolon viineistä ovatkin nykyään valmistettu ilman lisättyjä sulfiitteja tai niin vähällä määrällä kuin mahdollista. Viinit ovat aitoja, puhtaampia sekä aromaattisia, ja niitä on ilo juoda. Juuri niin kuin pitääkin.

Chiaretto Rosa Spinola

Chiaretto Rosa Spinola

Castello di Tassarolo

Piemonte, Italia

Monferrato DOC

Nebbiolo 100%

Roseeviini Sopii vegaaneille Biodynaamiset menetelmät

21,20 €(Sis. ALV 24%)

Raikas, kukkainen ja eloisa roseeviini, joka soittaa Nebbiolo-rypäleen äärettömiä säveliä.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 13,5%

: 102 mg/l

: 5,48 g/l

: 0,41 g/l

Spinola Gavi NS 2018

Spinola Gavi NS 2018

Castello di Tassarolo

Piemonte, Italia

Gavi DOCG

Cortese 100%

Valkoviini Sopii vegaaneille Sertifioitu biodynaaminen Ei lisättyjä sulfiitteja Alkuviini

17,40 €(Sis. ALV 24%)

Hurmaava, luonnollinen, pehmeä, raikas ja hapokas viini, johon ei ole lisätty sulfiitteja.

Täydellinen seurusteluviini, mutta sopii monen ruoan kanssa.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 13%

: 8 mg/l

: 5,02 g/l

: 3,56 g/l

Titouan NS 2016

Titouan NS 2016

Castello di Tassarolo

Piemonte, Italia

Gavi DOCG

Cortese 100%

Valkoviini Sopii vegaaneille Biodynaamiset menetelmät Ei lisättyjä sulfiitteja

21,50 €(Sis. ALV 24%)

Respect for the Earth - Respect for Life.

Kuiva, raikas ja hapokas valkoviini jonka hienostuneet ja eloisat sitruksen, kukkien ja mineraalien aromit leijuvat suussa pitkään.

Maata, jossa tämän viinin rypäleet ovat kasvaneet, on ainoastaan työstetty Titouan hevosella.

Viiniin ei ole lisätty sulfiitteja.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 13%

: 6 mg/l

: 5,36 g/l

: < 1 g/l

Cuvée Monferrato Rosso NS 2018

Cuvée Monferrato Rosso NS 2018

Castello di Tassarolo

Piemonte, Italia

Monferrato DOC

Barbera 80%, Cabernet Sauvignon 20%

Punaviini Sopii vegaaneille Sertifioitu biodynaaminen Ei lisättyjä sulfiitteja Alkuviini

19,40 €(Sis. ALV 24%)

Mustikkametsäinen, marjainen ja pehmeä viini johon ei ole lisätty sulfiitteja. Hedelmäisessä viinissä on kiltit tanniinit ja miellyttävä tuoksu joka tekee siitä helposti lähestyttävän.

Sopii erittäin hyvin seurustelujuomaksi, mutta synkkaa myös monen ruoan kanssa.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 13,5%

: 9 mg/l

: 5,55 g/l

: 2,12 g/l

Titouan Barbera NS 2017

Titouan Barbera NS 2017

Castello di Tassarolo

Piemonte, Italia

Barbera DOC

Barbera 100%

Punaviini Sopii vegaaneille Biodynaamiset menetelmät Ei lisättyjä sulfiitteja

21,10 €(Sis. ALV 24%)

Hedelmäinen, marjainen ja pehmeä viini, jota on miellyttävä ja helppo juoda. Hienostunut Barbera, jossa rakenne ja tyylikäs keveys on täydellisessä tasapainossa. Henry on yhdessä Titouan-hevosen kanssa työstänyt viinitarhoja, mistä tämän viinin rypäleet tulevat. Jotta viini säilyttäisi luonnolliset ominaisuutensa, siihen ei ole lisätty sulfiitteja missään muodossa.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 14%

: 8 mg/l

: 5,02 g/l

: < 1 g/l