Cellers de Can Suriol del Castell
Cellers de Can Suriol on perheyritys, joka tuottaa laadukkaita
Cavoja ja viinejä, jotka ovat tehty parhaiden luonnonmukaisen
viininvalmistuksen perinteiden mukaan. Heidän aidot ja alkuperäiset
viinit tehdään ainoastaan heidän omien viinitarhojensa rypäleistä,
käsitellään heidän omassa kellarissaan ja pullotetaan heidän omalla
tilallaan. He käyttävät samoja menetelmiä kuin heidän esi-isänsä
käyttivät parantaakseen maaperän laatua ja viiniä. Vain
luonnonmukaisia lannoitteita, jotka ovat peräisin viinin ja sherryn
tuotannosta, käytetään.
Can Suriol del Castell de Grabuac sijaitsee Font-Rubí:ssa,
keskellä Alt Penedès:iä. On kaksi seikkaa jotka vaikuttavat
erityisen paljon tilan viininviljelyyn: kahden joen, Foix:en ja
Anoia:n, vesialtaat jotka sijaitsevat viinitilan lähellä, sekä
kipsin esiintyminen viereisessä kylässä. Nämä antavat
ainutlaatuiset ominaisuudet maaperälle.
Viinitarhat on jaettu viiteentoista tonttiin jotka kaltevat
eteläänpäin linnasta (310m) aina pieneen puroon saakka nimeltään
Llitrà (240m). Köynnökset saavat rinteessä erinomaisen paljon
auringonpaistetta sekä energistä "liikuntaa" merituulelta, joka
myös poistaa kasteen joka aamu. Kirkkaina päivinä linnasta näkee
merelle saakka.
Koko viinintuotannossa ei käytetä mitään muita aineita kuin
ainoastaan erittäin pieniä määriä sulfiitteja. Mitään kemiallisia
tuotteita tai hiivoja ei lisätä viiniin ja se suodatetaan
ainoastaan kerran selluloosalla pullotuksen yhteydessä. Tuotteen
puhtaus on yksi tuottajan täkeimmistä asioista.
Viinikellari on varustettu uusimmalla tekniikalla, joka samalla
kunnioittaa perinteisiä tuotantomenetelmiä. Kaikki mitä he tekevät
on suunniteltu niin, että pystytään valmistamaan mahdollisimman
laadukkaita luomuviinejä ja samalla hyödyntämään kaikkia maaperän
mahdollisuuksia.
Can Suriolin tilalla käytetään uusiutuvia energiavaroja ja he
noudattavat tietoisesti joka päivä kestävää maataloutta. Näin ollen
he kierrättävät materiaaleja kuten pahvi, lasi ja vesi. He ovat
myös rakentaneet kahden yksikön kattaman
vedenkäsittelyjärjestelmän, joka kattaa viininvalmistamon sekä
viinitarhojen tarpeet, eli säiliöiden pesun ja viiniköynnöksien
kastelun.
Kesällä 2011 he rakensivat uuden vierailijakeskuksen johon
käytettiin ekologista puutavaraa Suomesta.